5 Октомври 2021 г.

Обвиняеми за разпространение и контрабанда на хероин за Гърция остават в ареста

Сподели

Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Благоевград за налагане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите С.К. и Г.А., разследвани за разпространение и контрабанда на високорисково наркотично вещество. Образуваното досъдебно производство е за престъпления по чл. 354а, ал.1, изр. 1, пр.5 от НК и по чл. 242, ал. 2 от НК.

Разследването по случая е започнало след постъпила оперативна информация за лица, осъществяващи регулярен трафик на наркотици от България за Гърция. В хода на работата по нейното систематизиране и анализиране е била установена цялостната схема на извършването на престъпната дейност.

На 04.10.2021 г. е проведена специализирана полицейска операция. Около 04,30 ч. на ГКПП Кулата е извършена проверка на пътуващ за Гърция тежкотоварен автомобил. В специално пригоден тайник в камиона, в черна найлонова торба, е открит правоъгълен пакет, опакован с тиксо. Съдържанието му е тествано с полеви наркотест, реагирал положително на хероин. Общото му тегло е 549 грама.

В качеството на обвиняем за опит за пренасяне през държавната граница на високорисково наркотично вещество е привлечен водачът на превозното средство – 35-годишният С.К. Установено е, че предметът на контрабандата е бил предаден по-рано в с. Самуилово, община Петрич, от 48-годишния Г.А. Той също е привлечен в качеството на обвиняем за незаконно разпространение на хероин.

Разследването продължава.