Наложено е наказание на подсъдим за държане на наркотици и отглеждане на коноп в гр. Бойчиновци

30 Септември 2021 г.

Досъдебното производство, водено от Окръжна прокуратура – Монтана, срещу Г.Р. за извършени от него престъпления по чл. 354а, ал. 1 от НК и по чл. 354в, ал. 1 от НК, приключи с определено от съда наказание за подсъдимия.

В хода на разследването е било установено, че към 19.01.2021 г. в обитаван от Г.Р. имот в гр. Бойчиновци, област Монтана, мъжът незаконно държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества. Той е бил привлечен към наказателна отговорност и за това, че в жилищна сграда и производствен цех на ул. „Г.Димитров“, в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, засял и отгледал 577 растения от рода на конопа.

Подсъдимият се е признал за виновен за извършените от него престъпни деяния и се е споразумял с Окръжна прокуратура – Монтана. Сключеното от страните споразумение е одобрено от съда. На Г.Р. е наложено наказание от 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 2500 лева. Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.