Софийска районна прокуратура обвини мъж за кражба в условията на опасен рецидив

30 Септември 2021 г.

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 36-годишен мъж за извършена кражба в условията на опасен рецидив - чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал.1, т.3, вр. чл. 194, ал.1, вр. чл. 29, ал. 1, б „а“ и б. „б“ от НК.

На неустановена дата в периода 21.09.2021 г.-26.09.2021 г. в гр. София, жк „Младост 2“, обвиняемият П.С. откраднал от гараж сребърни монети,  позлатена монета, порцеланови сервизи, плакети, купи за награда, комплекти с инструменти, бутилки с вино, огледало за задно виждане за автомобил с камера на него и ъглошлайф . За да влезе в гаража 36-годишният мъж повредил жилото на гаражната врата.

Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като П.Ц. е осъждан многократно за кражби и грабежи на лишаване от свобода при първоначален „строг режим“.

За престъплението, което сега е извършил обвиняемият, НК предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 2 до 10 години.

Предвид криминалното му минало и опасността деецът да извърши друго престъпление или да се укрие, наблюдаващият прокурор е постановил задържане за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.