Главният прокурор откри семинар на тема „Данъчно-наказателно право – международни аспекти“ с участието на български и германски магистрати

30 Септември 2021 г.

Днес, 30.09.2021 г., главният прокурор на Република България Иван Гешев откри българо-баварски семинар на тема „Данъчно-наказателно право – международни аспекти“, организиран от фондация „Ханс Зайдел“.

Иван Гешев приветства участниците като подчерта традиционно добрите отношения с магистратите от Германия. Той изрази увереност, че настоящата среща ще е от огромна полза за всеки един от присъстващите, тъй като установяването на лични контакти между тях без съмнение води до по-бързо и качествено решаване на казуси от взаимен интерес.

Гости на семинара са бившият ръководен министерски съветник в Баварското държавно министерство на правосъдието д-р Хелмут Палдер, заместник-посланикът на Федерална република Германия Щефан Рьокен, заместник-главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов, говорителят на главния прокурор Сийка Милева, заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова. Представители на Прокуратурата на Република България, НСлС, ДАНС, МВР, Сметната палата, български и германски магистрати с професионален опит в сферата на данъчно-наказателното право също участват в събитието.

Програмата включва теми като междуведомствено сътрудничество и особености на трансграничните разследвания при преследване на данъчни закононарушения, обмяна на опит и обсъждане на практически случаи на престъпления по отношение на данъчно-наказателното право.

Видео