Заместник главният прокурор Десислава Пиронева присъства на откриването на новата сграда на Касационния съд в гр. Анкара

2 Септември 2021 г.

Заместник главният прокурор при Върховна административна прокуратура Десислава Пиронева присъства на откриването на новата сграда на Касационния съд в гр. Анкара. Tя е там по покана на Председателя на Касационния съд на Република Турция Мехмет Акарджа. Събитието е част от церемонията по откриването на съдебната 2021-2022 г. и от Международния симпозиум за високи постижения във върховните апелативни съдилища.  

На церемонията по откриването на новата сграда присъства и президентът на Република Турция Реджеп Ердоган, магистрати от три континента - Европа, Африка и Азия, главни прокурори и съдии от балкански страни и много магистрати от Република Турция, както и представители на различни министерства и институции, на университетите в Анкара, адвокати, учени и общественици.

„Сградата е колосална, изградена да отговори на всички нужди на модерното правораздаване“, заяви след откриването заместник главният прокурор Десислава Пиронева.

За 2 години и половина новата сграда на Касационния съд в гр. Анкара, която официално бе открита на 01.09.2021 г., е проектирана, изградена и открита. Тя има характеристиките на селджукската и османска архитектура, със затворена арка от 420 000 кв.м.