Брифинг на АП - Бургас във връзка с повдигнато обвинение за убийството на две лица

27 Август 2021 г.

Окръжна прокурарура-Бургас провдигна обвинение на С. Р. и за убийството на Т.Б. Припомняме, че спрямо същият бе повдигнато и обвинение за убийството и на друго лице - Ю. М. Към момента С. Р. е с мярка за неотклонение "задържане под стража", постановена му от Окръжен съд - Бургас. От досъдебното производство за смъртта на Ю. М. са отделени материали, които са изпратени по компетемтност на Районна прокуратура - Бургас. По тях към наказателна отговорност е привлечен Д. Д. за  престъпление по чл. 294 от НК - лично укривателството, изразяващо се в укриването на останките от трупа на Ю. М., както и на оръжието на убийството - пистолет. То е било укрито на територията на питейно заведение в гр. Бургас, стопанисвано от Д. Д.

Подробности за проведените действия по разследването предоствиха пред медиите прокурор Йовита Григорова - говорител на Апелативна прокуратура-Бургас и старши комисар Калоян Калоянов - директор на ОД на МВР - Бургас. Те оповестиха, че откритите трупни останки на територията на Гробищен парк в Бургас са на Т. Б., която бе в неизвестност от м. октомври 2020 г. Тялото на Т.Б. е престояло близо 3 месеца в киселина, което е затруднило извиличането на ДНК от трупните останки.

За убийството на Т.Б. в качеството на обвиняем е привлечен отново С. Р. Повдигното му е обвинение по чл. 115 от НК, за което се предвижда наказание от 10 до 20 години "лишаване от свобода".

Видео