Софийска районна прокуратура задържа за срок до 72 часа обвиняем, счупил челюстта на мъж в ж.к. „Студентски град“

27 Август 2021 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство срещу мъж, нанесъл средна телесна повреда.

На 15.05.2021 г. около 6,00 часа в град София, ж.к. „Студентски град“ на кръстовището на бул. „Акад. Стефан Младенов“ и бул. „Атанас Манчев“, чрез нанасяне на удар с ръка в областта на лицето, обвиняемият Д.Г. причинил на В.С. средна телесна повреда, изразяваща се в двустранно счупване на долната му челюст.

В хода на разследването са събрани доказателства, че деянието е извършено от Д.Г., на 20 години. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Предвид съществуващата реална опасност обвиняемият да извърши ново престъпление, наблюдаващият прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои утре, 28.08.2021 г., да бъде внесено искане в съда за разглеждане на делото за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.