По досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден индиец за документно престъпление

25 Август 2021 г.

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден А.,  на 25 г., индиец, със статут на постоянно пребиваващ в Германия. Той е признат за виновен за това, че на 20.08.2021 г. в гр. Стара Загора, съзнателно  се е ползвал пред служител на група „Миграция“ при ОД на МВР – Стара Загора, от преправен пакистански  официален документ за самоличност – паспорт на 31-годишен пакистански гражданин, като за  самото съставяне на посочения документ от него не може да  се търси  наказателна отговорност – престъпление по чл.316 вр. чл.308 ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

По досъдебното производство е установено, че индиецът А. фалшифицирал пакистански  официален документ за самоличност, поставяйки своя снимка в документа. Индиецът пристигнал в България и пред служител от сектор „Миграция“ към ОД на МВР – Стара Загора се легитимирал с неистинския документ, като искал да сключи брак с българка. 

Районен съд – Стара Загора е наложил на А. наказание от 6 месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години. Индиецът е признал вината си. Наказанието е наложено по споразумение, одобрен от Районен съд – Стара Загора.

Определението на съда е окончателно.