Наркопласьор е изправен на подсъдимата скамейка за незаконно държане на наркотици в квартира в гр. Враца

25 Август 2021 г.

Обвиняемият С.Ч. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Враца за незаконно държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение. Извършеното от него престъпно деяние е квалифицирано по чл. 354а, ал.1, изр.1, пр. 4, алт. 1 от НК.

На 14.03.2021 г. група граждани потърсили съдействие от полицейски орган за извършване на проверка в жилище на ул. „28-ми октомври“ в гр. Враца, поради съмнение за възникнал теч и наводняване на приземното помещение. Причината за това било обстоятелството, че лицето, обитавало апартамента, не отговаряло на позвъняванията на собственика на имота.

Пристигналият на адреса полицейски екип няколкократно звънял на вратата на въпросното жилище. В момента, когато започнало разбиването й, наемателят – С.Ч., отворил. Още влизането била усетена специфична миризма. В кухнята бил открит буркан със зеленикаво-кафява листна маса.

При претърсване на апартамента от разследващия орган били намерени и иззети няколко вида наркотици, електронни везни, 55 пакетчета тип „спейсбек“ и парична сума.

От изготвената по делото физикохимична експертиза е видно, че С.Ч. държал коноп (марихуана), с различно съдържание на активно действащ компонент – тетрахидроканабинол, MDMA, метамфетамин, кокаин и хашиш. По повърхностите на иззетите везни имало наличие на амфетамин, метаамфетамин, кокаин и канабиноиди. Общата им стойност е 19 291,37 лева.

Предстои делото да продължи в съда.