Крадец на кутия за дарения за болен мъж е предаден на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура - Благоевград

13 Юли 2021 г.

Районна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Н.К., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 195, ал. 1, вр. чл. 194, ал. 1 от НК.

През м. февруари 2021 г. в гр. Благоевград била организирана кампания за събиране на парични средства за болен мъж. Той имал тумор на бедрената става и му предстояла операция във Франция. На семейството му били необходими парични средства в размер на 30 000 лева за заплащане, с която те не разполагали.

По инициатива на близки и приятели на болния мъж на различни места в града били поставени кутии за дарение. Една такава, след предварително разрешение, била разположена върху маса на партерния етаж в сградата на община Благоевград на пл. „Георги Измирлиев“.

Около 11,00 ч. на 23.02.2021 г. обвиняемият Н.К. влязъл в сградата на общината. Видял поставената кутия за дарения и я взел. Носейки я под мишницата си, напуснал. Впоследствие извадил от нея събраните средства в размер на 80 лева, а кутията изхвърлил в контейнер за боклук.

В хода на разследването на случая извършителят на кражбата е бил установен и задържан - Н.К. Спрямо него има влязла в сила осъдителна присъда за друго такова престъпление.

Предстои делото да продължи в съда.