23 Юни 2021 г.

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт в СГС за опит за умишлено убийство

Сподели

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт в съда за извършено тежко умишлено престъпление: опит за умишлено убийство – престъпление по чл. 115 вр. с чл. 18 от НК.

На 20.09.2020г. около 20:00 часа в гр. София, ж.к. „Овча купел“ 61-годишният Л. О. е направил опит умишлено да умъртви лицето И. О., като му нанесъл удар с нож в коремната област, в следствие на което са били засегнати жизнено важни органи - черен дроб и далак, довели до остра кръвозагуба. Опитът останал недовършен, поради независещи от дееца причини. На пострадалия била оказана медицинска помощ, след подаден сигнал от съсед.

Обвиняемият Л. О. и пострадалия И. О. живеели в два съседни жилищни блока, намиращи се в ж.к. „Овча купел“. И двамата имали домашни любимци – кучета, които на същата дата разхождали зад блоковото пространство. По време на разходката възникнал скандал по повод спречкване на кучетата, Л. О. замахнал с нож и наранил  И.О.

Като отегчаващо вината обстоятелство при определяне наказателната отговорност на обвиняемия прокуратурата е посочила опита му да избяга от местопрестъплението,  смекчаващи такива не са били  установени.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание.