Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа мъж за притежаване на цигари без бандерол за 77 145 лева

16 Юни 2021 г.

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем Д.Р., на 47 г., за това, че в землището на с. Катуница и в с. Ягодово, обл. Пловдив, държи акцизни стоки без бандерол – цигари – общо 10 286 кутии или 205 720 къса на обща стойност 77 145 лева, като предметът на престъплението е в особено големи размери  – престъпление по чл. 234 ал. 3 т.3 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 14 юни 2021 г., в землището на с. Катуница, обл. Пловдив, близо до сметище, полицейски служители от 5 РУ към ОД на МВР – Пловдив, спрели лек автомобил, марка „Фолксваген“, управляван от обвиняемия Д.Р. В условията на неотложност е било извършено претърсване в колата.  В багажника на автомобила, в кашони, били открити част от горепосочените цигари. По-късно служители от 5 РУ извършили претърсване и в гараж към къща, обитавана от Д.Р., в с. Ягодово, обл. Пловдив, където били открити в кашони и иззети останалата част от цигарите.

Обвиняемият Д.Р. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Действията по разследването продължават под надзора на Районна прокуратура – Пловдив.