„Лишаване от свобода“ и глоба в размер на 20 000 лева за рецидивист, държал с цел разпространение значителни количества метамфетамин и екстази

14 Юни 2021 г.

33-годишният К.К. от Варна ще търпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от три години и шест месеца при първоначален строг режим и ще заплати „глоба“ в размер на 20 000 лева. С обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Варна мъжът бил привлечен в качеството му на обвиняем за това, че в условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително държал, с цел разпространение, високорискови наркотични вещества – метамфетамин, екстази и марихуана.

На 8 февруари 2021 година подсъдимият бил задържан, като при извършените претърсвания и обиски били иззети значителни количества наркотици. Общото количество на иззетия метамфетамин било 157,82 грама, таблетките екстази били 109 на брой и имали различна форма (42,87 грама), а марихуаната била 0,55 грама.

К.К. е известен на органите на реда и е осъждан. Направените по делото разноски в размер на 1602,30 лева, ще бъдат заплатени от него.

Одобреното от съда споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.