Районна прокуратура-Стара Загора внесе в съда искане за мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама мъже за кражба на златни накити

14 Май 2021 г.

Днес, 14 май 2021 г., Районна прокуратура-Стара Загора - Териториално отделение-Казанлък внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.А., на 25 г., и Ю.В., на 19 г., привлечени като обвиняеми за това, че на 29.04.2021 г., в с. Паничерево, обл. Стара Загора, от къща, в съучастие като извършители, са  отнели чужди движими вещи – златни синджири, златни пръстени и таблет, от владението на пострадалата жена, без нейното съгласие с намерението противозаконно да ги присвоят, като кражбата е извършена в условията на опасен рецидив за А.А и на повторност за Ф.В. - престъпление по чл. 194,  ал. 1 във вр. с чл.20 ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК. 

Двамата обвиняеми проникнали преди полунощ в дома на пострадалата в с. Паничерево, през незатворен прозорец. В този момент жената се прибрала с малолетния си син и ги заварила в коридора на къщата. А.А. и Ю.В. успели да избягат, въпреки опита да ги задържи.

А.А. и Ю.В. са осъждани за престъпления против собствеността. А.А. е изтърпял последното си ефективно наказание лишаване от свобода през февруари 2021 г.

Предстои Районен съд-Казанлък да разгледа искането на прокуратурата.