По обвинителен акт на Районна прокуратура-Бургас бе наложено ефективно наказание от две години „лишаване от свобода“ спрямо А.О., подсъдим за кражба

13 Май 2021 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Бургас бе наложено ефективно наказание от две години „лишаване от свобода“ спрямо А.О. Той е подсъдим за това, че противозаконно отнел чужди движими вещи от владението на 65-годишна жена. Престъплението е осъществено на 13.09.2019 година в град Бургас. Кражбата е извършена при условията на опасен рецидив и е квалифицирана по чл. 196 от НК. 

По време на разследването е установено, че вещите са откраднати от къща, обитавана от пострадалата жена, която се намирала в кв. „Сарафово“. Подсъдимият проникнал първоначално в двора и отнел очила и мобилен телефон, след което обезвредил заключващия механизъм на прозорец, използвайки техническо средство. Така проникнал и в къщата. От дома откраднал сребърни накити. По време на извършване на престъплението пострадалата е била в дома си. Тя е успяла да се заключи в една от стаите, за да не бъде видяна от А.О.   

Наказанието е постановено по реда на съкратеното производство.

Присъдата на Районен съд-Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.