Джебчийка осъдена по обвинение на Окръжна прокуратура-Велико Търново за кражба на пари и неправомерно ползване на чужди банкови карти

12 Май 2021 г.

По обвинение на Окръжна прокуратура - Велико Търново, 31-годишна жена бе осъдена за кражба на портмоне от клиентка в магазин и за ползване на чужди банкови карти без съгласие на собственичката им - престъпления по чл. 195, ал.1, т.4, пр.3, вр. чл.194, ал.1, от НК и по чл. 249, ал. 1, вр. чл. 26  от НК.

Обвиняемата Н.З. бе призната за виновна за това, че на 02.01.2021г., в гр. Велико Търново, в магазин на търговска верига, чрез особена ловкост (измъкване от дамска чанта) отнела портмоне от владението на пострадалата, като кражбата е извършена по специален начин.

Веднага след кражбата, при условията на продължавано престъпление, обвиняемата на девет пъти използвала платежен инструмент – кредитна карта и дебитна карта, без съгласието на титуляра (същата пострадала жена), като изтеглила от АТМ общо сумата от 850 лева.

Делото е приключило след сключено споразумение между прокурора и защитника на обвиняемата, одобрено от съда. За извършеното деяние на Н.З. е наложено наказание от десет месеца лишаване от свобода с три години и шест месеца изпитателен срок, като възпитателната работа с осъдената е възложена на районния инспектор по местоживеене. Споразумението има последици на влязла в сила присъда.