По искане на Окръжна прокуратура - Силистра съдът задържа под стража мъжа, извършил грабеж придружен с убийство на жена в село Скала

11 Май 2021 г.

Окръжен съд – Силистра уважи искането на Прокуратурата и „задържа под стража“ 19-годишния Ф.Р., привлечен към наказателна отговорност за грабеж, придружен с убийство – престъпление по чл. 199, ал. 2, т. 2, пр. 1 във връзка с чл.198 ал.1 от НК. Съдът прие, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, както и възможността да напусне пределите на страната и да възпрепятства разследването, и му наложи най-тежката мярка за процесуална принуда. За това деяние законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Младият мъж е установен като извършител на тежкото умишлено престъпление, при което 51-годишна жена е убита след като са й нанесени 27 прободно - порезни рани в областта на гърдите, лявата ръка и гърба. Тялото на жертвата било намерено на 7 май 2021 година, в помещение на дома й в село Скала. При огледа на местопроизшествието са констатирани липси на пари и златни накити. Автомобилът на жената също липсвал.

Определението на Силистренски окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна.