Извършители на два грабежа в град Троян са привлечени като обвиняеми по досъдебни производства на Районна прокуратура-Ловеч

10 Май 2021 г.

Две непълнолетни лица са привлечени в качеството на обвиняеми за опит за въоръжен грабеж по досъдебно производство на Районна прокуратура-Ловеч, ТО - Троян.

В РУМВР-Троян е образувано досъдебно производство за извършен опит за въоръжен грабеж в хранителен магазин в гр. Троян. На 05.05.2021г. около 20,30 ч. в търговския обект влезли двама мъже с качулки на главите. Единият се насочил към касата, където се намирала продавачката. От чантата си извадил пистолет и го насочил към жената с искане да предаде парите. Вторият мъж стоял отстрани до касата. Продавачката изблъскала мъжа с пистолета и той побягнал. След него побягнал и вторият мъж и двамата не успели да осъществят намеренията си. След проведени незабавни оперативно-издирвателни мероприятия те са установени и задържани.

Двамата са съответно на 16 години и 17 години от гр. Троян. Те са привлечени като обвиняеми за опит за грабеж и са дали подробни обяснения. Взета им е мярка за неотклонение „под надзор на инспектор от Детска педагогическа стая“. Двамата нямат предишни криминални прояви. Намерена е раница, в която са били техни вещи и маските. Оръжието не е намерено, но най-вероятно се касае за пневматичен пистолет.

По друго досъдебно производство на Районна прокуратура-Ловеч, ТО-Троян, 20-годишен мъж е привлечен в качеството на обвиняем за грабеж на дамска чанта от възрастна жена. Престъплението е извършено на 06.05.2021 г. в гр. Троян. Около 18,30 ч. 87-годишна жена е била нападната на автобусна спирка в града. Покрай нея минал млад мъж, който със сила отнел дамската й чанта и побягнал.

След сигнала са били предприети издирвателни мероприятия, в резултат на които извършителят е установен. Това е младеж на 20 години от Троян. По образуваното досъдебно производство той е привлечен като обвиняем и е дал подробни обяснения.  Не е осъждан и няма предишни криминални регистрации.

Работата по двата грабежа продължава под ръководството на Районна прокуратурата-Ловеч.