10 Май 2021 г.

Окръжна прокуратура-Силистра задържа за 72 часа мъж, извършил грабеж, придружен с убийство на жена в село Скала

Сподели

Окръжна прокуратура-Силистра задържа за срок до 72 часа 19-годишния Ф.Р. от с. Скала. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за грабеж, придружен с убийство – престъпление по чл. 199, ал. 2, т. 2, пр. 1 във връзка с чл.198 ал.1 от НК.

Тялото на жертвата е намерено на 7 май 2021 г. в помещение на дома й в село Скала. 51-годишната жена имала общо 27 прободно-порезни рани в областта на гърдите, лявата ръка и гръба. Установено е, че смъртта й е настъпила вследствие на остра кръвозагуба.

При огледа на местопроизшествието е констатирано, че в спалнята на жената има множество разхвърляни дрехи и вещи, празни дамски чанти и портмоне. Установени са липси на пари и златни накити. Автомобилът на жената също е отнет, като колата е намерена след пътно произшествие в съседно село.

В резултат на проведените действия по разследване на случая е установено, че извършител на престъплението е Ф.Р., на 19 години, от същото село. Мъжът бил установен късно вечерта в с. Поройно. Той направил самопризнания и бил привлечен към наказателна отговорност за извършеното тежко умишлено престъпление, за което в закона се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Днес, 10 май 2021 година, в Окръжен съд-Силистра е внесено искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо 19-годишния Ф.Р. Според прокуратурата съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, както и да напусне пределите на страната и да възпрепятства разследването.