По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът задържа обвиняем, катастрофирал с противозаконно отнет лек автомобил

5 Май 2021 г.

Днес, 5 май 2021 г., по искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“  спрямо И.И., на 28 г., за това, че на 2 срещу 3 май 2021 г., в с. Дълбоки, обл. Стара Загора, противозаконно е отнел чуждо моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Рено 5“, собственост на другиго, без неговото съгласие, с намерение да го ползва, като превозното средство е било оставено без надзор в с. Братя Кунчеви, обл. Стара Загора и отнемането е извършено чрез използване на техническо средство – контактен ключ – престъпление по чл. 346, ал. 2, т. 1, пр. 2, т. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 2 срещу 3 май 2021 г., през нощта, обвиняемият И.И. се разхождал по улиците на с. Дълбоки и забелязал, че паркиран лек автомобил, марка  „Рено“,  бил с поставен контактен ключ. Той отворил врата и превел колата в движение.  Отишъл в близкото с. Братя Кунчеви, но когато стигнал в центъра, загубил контрол над управляваното моторното превозно средство и се ударил в бетонен фундамент. След това обвиняемият изоставил колата и се прибрал в дома си.  Бил подаден сигнал в полицията и няколко часа по-късно той е бил установен и задържан.

По делото се извършват процесуално - следствени действия.

Определението на Районен съд – Стара Загора подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.