22 Февруари 2021 г.

Рецидивист, заредил гориво без да го плати и избягал, е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по искане на Районна прокуратура - Варна

Сподели

33-годишният М.Т., привлечен като обвиняем от Районна прокуратура - Варна за кражба, извършена в условията на опасен рецидив, от днес е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ с определение на Варненския районен съд.

На 15 февруари 2021 г., М.Т. отишъл до бензиностанция, намираща се на бул. „Цар Освободител“ във Варна. Заредил резервоара на автомобила, който управлявал, с 31,40 литра бензин на стойност 65 лева, взел еднолитрова бутилка двигателно масло на стойност 12,50 лева и напуснал търговския обект без да заплати дължимата сума от 77,50 лева.

Според наблюдаващия делото прокурор от Районна прокуратура - Варна съществувала реална опасност М.Т. да извърши друго престъпление, да осуети разкриването на обективната истина или да се укрие, с цел избягване на наказателно преследване спрямо него. Така било аргументирано искането на прокуратурата мъжът да остане в ареста с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Обвиняемият е добре известен на органите на реда, многократно е осъждан за различни престъпления и е извършил кражбата на гориво и масло при условията на опасен рецидив. Към момента той е обвиняем по дело, което се води срещу него, и е установен като извършител по две досъдебни производства в ход.

Определението на Варненския районен съд, с което днес е взета най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо М.Т. – задържане под стража, подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд.