Двама обвиняем за трафик на хора са задържани под стража по искане на Районна прокуратура-Велико Търново    

29 Януари 2021 г.

По искане на Районна прокуратура-Велико Търново, Районен съд-Велико Търново задържа под стража двама мъже за трафик на жени. С постановление на наблюдаващия прокурор, И.И.  е привлечен в качеството на обвиняем за това, че в периода от началото на януари 2021 г. до 26.01.2021 г., в гр. Бяла Черква и гр. Велико Търново, набирал лице, с цел да бъде използвано за развратни действия – извършване на сексуални услуги срещу заплащане, независимо от  съгласието му. В.З. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че в периода от началото на  януари 2021 г. до 26.01.2021 г., в гр. Велико Търново, транспортирал същото лице от хотел в гр. Велико Търново до адреси на клиенти, с цел да бъде използвано за развратни действия – извършване на сексуални услуги срещу заплащане, независимо от  съгласието й. Престъпление по чл. 159а, ал. 1, пр. 2 от НК.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на лицата и е налице опасност да се укрият и да извършат други престъпления.

На 29.01.2021 г. с определение на ВТРС и двете обвиняеми лица са задържани с взета мярка за неотклонение задържане под стража.

Разследването продължава под ръководството на ВТРП.