Обвиняем за нападение на жена в гр. Самоков е установен и задържан

12 Януари 2021 г.

Районна прокуратура – Самоков е привлякла в качеството на обвиняем Г.Г. (на 25 години) за извършено от него престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК.

Около 06:20 ч. на 10.01.2021 г., на ул. „Асен Карастоянов“ в гр. Самоков, А.А. нападнал четиридесет и четири годишна жена, като я повалил на земята и я стискал с ръце за врата. Заканил се на пострадалата с думите: „Сега ще те убия!“ Тя успяла да го отблъсне, след което нападателят избягал.

Незабавно са били предприети действия по установяването на извършителя на престъпното деяние, който бил обявен за общодържавно издирване. Не след дълго мъжът бил задържан. Известно е, че той е криминално проявен и осъждан. Нападението срещу жена в гр. Самоков е извършено от него в изпитателен срок по две осъдителни присъди спрямо него – за грабеж и използване на чужд платежен инструмент без съгласието на титуляра.

С постановление на наблюдаващия прокурор А.А. е задържан за срок до 72 часа. Предстои съдът да разгледа внесеното от Районна прокуратура – Самоков искане за определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража“.