Наркопласьор от с. Сливница е с наложено наказание „лишаване от свобода“ по споразумение с Окръжна прокуратура - Благоевград

8 Януари 2021 г.

По споразумение между Окръжна прокуратура – Благоевград и защитата на подсъдимия А.А. му е наложено наказание от една година и седем месеца „лишаване от свобода“ за разпространение на високорискови наркотични вещества. Извършеното от него деяние е квалифицирано по чл. 354а, ал. 1 от НК.

В периода от 30.03.2020 г. до 26.05.2020 г. подсъдимият А. (на 31 години) разпространил марихуана на две лица в с. Сливница, община Кресна. В един от случаите, пред дома си, той продал около 177 грама дрога. Друг път, в снекбар в центъра на селото, дал на млад мъж от гр. Благоевград известно количество от същия наркотик. Общата стойност на пласираната от него марихуана възлиза на 1062,12 лева.

Освен това А.А. укрил в храсти в района на стадиона на с. Сливница 976 грама марихуана. Стойността на тази част от наркотика, държана от него с цел разпространение, възлиза на 5 856 лева.

Подсъдимият се е признал за виновен за извършените от него деяния и е постигнал с Окръжна прокуратура – Благоевград споразумение, което е било одобрено от съда.