Окръжна прокуратура – Ловеч предаде на съд обвиняем, нарушил правилата за движение по пътищата и причинил ПТП с един загинал и един ранен

5 Януари 2021 г.

Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу Й. М., на 28 г. Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 26.03.2020 г., около 21,45 ч., на път в посока гр. Тетевен, при управление на лек автомобил „Тойота Авенсис“, нарушил правилата за движение – при избиране на скоростта на движение не се съобразил с релефа на местността - навлязъл в ляв завой със скорост от 83 км/ч (при критична скорост за кривата от 65 км/ч), а също и с конкретните условия на видимост. Шофирал в тъмната част на денонощието, като не спрял пред предвидимо препятствие и автомобилът излязъл извън платното за движение.

В резултат Й. М. по непредпазливост причинил смъртта на  И. Н. и две средни телесни повреди на Я. П., които пътували в колата на обвиняемия - престъпление по чл.343, ал.4, вр. ал.3 б.“а„ пр. 2 и б.“б“, пр. 1, вр. ал.1 б.“в“ и “б“, прл. 2, вр. чл. 342, ал.1, пр. 3 от НК.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.