Софийска районна прокуратура предаде на съд обвиняем за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди

5 Януари 2021 г.

Днес, 05.01.2021 г., Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняемия Ю. Д. за това, че причинил лека телесна повреда на С. Ч., като деянието е извършено по хулигански подбуди - на публично място, без основателна причина, при демонстрация на безнаказаност и пренебрежение на установените от закона правила, и при липса на личен мотив във взаимоотношенията между него и С. Ч. - престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12 вр. чл. 130, ал. 2 от НК.

На 15.12.2019 г. в ж.к. „Люлин”, гр. София, пострадалият С. Ч. тръгвал за работа. Пред входа на кооперацията, в която живеел той срещнал съседа си – обвиняемия Ю. Д. Обвиняемият разхождал двете си кучета. В предблоковото пространство, без провокация от страна на пострадалия, Ю. Д. започнал да го обижда и извадил чук, с който замахнал към коляното на С. Ч. Пострадалият се отдръпнал и чукът не попаднал директно върху крака му, но причинил охлузване на предната повърхност на дясното бедро.

С. Ч. се уплашил и побягнал, доколкото състоянието му позволявало, а обвиняемият го подгонил с кучетата си. В този момент те срещнали патрулиращ полицейски автомобил. Пострадалият бил уплашен и успял само да обясни на служителите на МВР, че обвиняемият го гони и продължил да бяга.

На същата дата С. Ч. подал жалба в 09 РУ-СДВР, след което бил прегледан в болнично заведение.

В хода на разследването било установено, че на пострадалия С. Ч. са причинени контузия на дясното коляно и охлузване и оток на меките тъкани.

Предстои делото срещу обвиняемият Ю. Д. да продължи в съда.