4 Януари 2021 г.

Наложено е наказание на водач, шофирал с превишена скорост в пияно състояние и причинил телесна повреда на жител в с. Бутан

Сподели

По споразумение с Районна прокуратура – Козлодуй на подсъдимия П.К. е наложено наказание за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

В късните часове на нощта на 07.04.2020 г. подсъдимият К. управлявал лек автомобил, марка „Опел“, по ул. „Петър Костов“ в с. Бутан. Водачът шофирал с превишена скорост от 124 км/ч при максимално допустима 50 км/ч в населено място. Вследствие на това колата загубила напречна устойчивост и се преобърнала по таван в левия банкет на платното за движение. При инцидента пострадал жителят на селото – Р.М., на когото била причинена средна телесна повреда – травматично разкъсване на черния дроб с кръвоизлив и на връзките в коремната кухина. Веднага след това шофьорът избягал от местопроизшествието. Престъпното деяние било извършено от него в пияно състояние.

Наказателното производство срещу подсъдимия П.К. е приключило със сключено споразумение с Районна прокуратура - Козлодуй. Той се е съгласил да му бъде наложено наказание от десет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок. Водачът е лишен от право да управлява МПС през следващите десет месеца.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.