Районна прокуратура – Сливен задържа за срок до 72 часа две лица, обвинени в осъществяване на грабеж над възрастен мъж в село Езеро, общ. Нова Загора

30 Декември 2020 г.

Районна прокуратура – Сливен задържа за срок до 72 часа Ж.Х. и Г. П. Те са обвинени за това, че противозаконно са отнели сумата от 150 лева от владението на 72-годишен мъж, нанасяйки му побой. Престъплението е осъществено в нощта на 28.12.2020 г. срещу 29.12.2020 г. в село Езеро, общ. Нова Загора. То е квалифицирано по чл. 198, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК.

По време на разследването е установено, че Ж.Х. и Г.П. са проникнали в дома на самотно живеещия възрастен мъж, за да го ограбят. За целта предварително си подготвили и сложили маски, криейки лицата си. Влезли в дома на пострадалия и го заплашили с ножове. След това покрили главата му и му нанесли побой, удряйки го с юмруци в главата. Отнели му сумата от 150 лева и напуснали къщата на пострадалия. По-късно си купили алкохол и наркотици с откраднатите пари. Обвиняемите са установени и арестувани благодарение на отличните действия на служителите от ОД на МВР – Сливен. По време на разследването са установени ножовете и маските на обвиняемите, които те са изхвърлили, за да прикрият следите си. 

Днес, 30.12.2020 г., пострадалият възрастен мъж бе посетен в дома си от прокурор Иван Иванов – и.ф. административен ръководител на Районна прокуратура – Сливен и старши комисар Димитър Величков – директор на ОД на МВР – Сливен. Те съобщиха на пострадалия, че извършителите на грабежа са задържани и вече са им повдигнати обвинения за извършеното. Прокурор Иванов и старши комисар Величков увериха възрастния мъж, че прокуратура и полиция ще направят всичко възможно в най-кратък срок  извършителите да бъдат изправени пред българския съд.

Предстои Районна прокуратура – Сливен да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите лица.

Видео