По споразумение на Софийска районна прокуратура е осъден мъж, извършил кражба в условията на повторност

15 Декември 2020 г.

Съдът одобри споразумение между Софийска районна прокуратура и защитника на подсъдимия Т. Г. за извършена от него кражба в условията на повторност. Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 195, ал. 1, т. 7, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1 от НК.

Подсъдимият Т. Г. се е признал за виновен за това, че на 11.07.2018 г. в ресторант на ул. „Княз Борис I“, гр. София, е отнел чужда движима вещ – мобилен телефон на стойност 666 лева, от владението на собственика ѝ Р. Н., без нейно съгласие с намерение противозаконно да я присвои.

Пострадалата Р. Н. била управител в ресторанта на ул. „Княз Борис I“. На посочената дата тя излязла от заведението за кратко, като оставила мобилния си телефон на бара в заведението. По същото време там влязъл подсъдимият Т. Г., за да си поръча храна. Той забелязал оставения на бара телефон и решил да го отнеме. Незабелязан от останалите лица в заведението, Т. Г. взел мобилния телефон и напуснал ресторанта. Деянието подсъдимият е извършил в условията на повторност, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление.

С определение на Софийски районен съд на подсъдимия Т. Г. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и два месеца, което ще бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

Споразумението не подлежи на обжалване и има последиците на влязла в сила осъдителна присъда.