Задържаха извършител на грабеж на възрастна жена и върнаха отнетите ѝ пари по досъдебно производство на Районна прокуратура – Павликени

14 Декември 2020 г.

В Районна прокуратура – Павликени се води досъдебно производство във връзка с извършен грабеж на възрастна жена на 13.12.2020 г. в гр. Павликени.

В хода на разследването е било установено,  че  в късния следобед на 13.12.2020 г. в района на МБАЛ- гр. Павликени е извършен грабеж на пари /39 лева/ и хранителни продукти от  78- годишна жена от гр. Павликени. Същата се е прибирала към дома си, като била нападната от непознато лице, което я заплашило с нож и със сила взело носената от нея чанта, в която имало пари и хранителни продукти. В резултат на незабавно извършените издирвателни мероприятия и действия по разследването в рамките на същия ден е установен извършителят на деянието – 15 годишният М.П. от гр. Павликени. Непълнолетният е задържан за срок от 24 часа съгласно чл.72, ал.1, т.1 от ЗМВР и предстои привличането му като обвиняем.

Днес в РУ – Павликени началникът на полицейското управление гл. инсп. Иван Тодоров, и.ф. административен ръководител -  районен прокурор на Районна прокуратура – Павликени Габриела Дремсизова и полицейски служители се срещнаха с пострадалата и ѝ върнаха отнетите пари.