По споразумение на Софийска районна прокуратура бе наложено ефективно наказание „лишаване от свобода“ спрямо подсъдим за причиняване на средна телесна повреда при ПТП

14 Декември 2020 г.

Съдът одобри споразумение между Софийска районна прокуратура и защитника на подсъдимия К. Й. за извършено от него престъпление по престъпление чл. 343, ал. 3, б. „а”, пр. 2, вр. ал. 1, б. „б”, пр. 2, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

Подсъдимият К. Й. се е признал за виновен за това, че на 23.11.2017 г. около 10,40 ч. по бул. „Сливница”, гр. София, в района на кръстовището с ул. „Чавдарица”, при управление на моторно превозно средство, е нарушил правилата за движение, а именно чл. 12, ал. 1 и чл. 119, ал. 1 от Закона за движението по пътищата, като не съобразил своето поведение със светлинните сигнали на светофара (навлязъл в кръстовището при червен сигнал на светофарната уредба за превозни средства) и реализирал пътнотранспортно произшествие с пресичащия пешеходец А. Р. Подсъдимият К. Й. не пропуснал движещия се по пешеходна пътека А. Р. и по непредпазливост му причинил средна телесна повреда изразяваща се в счупване на дясната бедрена кост, както и счупване на лявата раменна кост, наложили извършване на оперативни интервенции, като травматичните увреждания са довели до трайно затруднение на движенията за срок повече от 30 дни.

С определение на Софийски районен съд на подсъдимия К. Й. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година, при първоначален строг режим на изтърпяване, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от една година.

Споразумението не подлежи на обжалване и има последиците на влязла в сила осъдителна присъда.