Софийска районна прокуратура предаде на съд 20-годишен за кражба, извършена в условията на повторност

11 Декември 2020 г.

На 11.12.2020 г. Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу В. Д., на 20 години, за това, че с две деяния, отнел чужди движими вещи на обща стойност 1704,90 лева от владението различни лица – М. Д. и Н. Д., без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено в условията на повторност - престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 7, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 28 ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1от НК.

На 19.06.2020 г. обвиняемият В. Д. се намирал в търговски център в гр. София. Той влязъл в магазин „У.“ в търговския център, където управител била М. Д. Обвиняемият взел от там множество вещи - тениски, на обща стойност 960,24 лева. Посочените вещи В. Д. сложил в найлонова торба, след което напуснал магазина без да ги заплати.

На 20.06.2020 г. обвиняемият В. Д. отново отишъл в сградата на търгоския център. Този път той влязъл в магазин „М.“ с управител Н. Д. Обвиняемият взел от там тениски на обща стойност 744,66 лева. По същия начин В. Д. сложил всички вещи в найлонова торба, като този път негов приятел стоял и пазел на входа на магазина. След като взел вещите, обвиняемият В. Д. излязъл от магазина без да ги заплати. После двамата с неговия приятел бързо напуснали търговския център.

Действията на В. Д. и приятеля му били проследени на охранителните камери от служители по охраната в търговския център. Установено било, че общата стойност на инкриминираните вещи е в размер 1704,90 лева. Част от отнетите вещи обвиняемият продал, а друга част от тях предал с протокол за доброволно предаване на служители на МВР.

В хода на разследването било установено, че обвиняемият В. Д. е осъждан, като настоящото деяние е извършил при условията на повторност, след като е бил осъден за друго такова престъпление. Спрямо него била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои делото да продължи в Софийски районен съд.