По обвинителен акт на Софийска районна прокуратура са осъдени петима подсъдими за кражба и отнемане на официални удостоверителни знаци

11 Декември 2020 г.

Съдът одобри споразумение между Софийска районна прокуратура и защитата на подсъдимите Б. Ш., Т. Г., Х. С., И. Б. и В. К. за кражба, извършена след предварителен сговор и противозаконно отнемане на официални удостоверителни знаци - лотарийни билети.

Подсъдимите са се признали за виновни за това, че на 01.02.2020 г. в ж.к. „Мусагеница“, гр. София, от магазин „Б.“, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот (извадена от релсите плъзгаща се врата на магазина и повреден механизъм на преходна стъклена врата), чрез използване на техническо средство (метална щанга) и моторно превозно средство, са отнели чужди движими вещи на обща стойност 3103,10 лева, собственост на „Б.Б.“ ЕООД, от владението на управителя на магазина М. Ц., без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят, като кражбата е извършена от подсъдимите след предварителен сговор за нейното осъществяване. Подсъдимите Б. Ш. и Т. Г. са извършили кражбата при условията на опсен рецидив, а подсъдимите Х. С. и И. Б. са извършили кражбата в условията на повторност.

Петимата подсъдими са се признали и за това, че на горепосочената дата и място, в съучастие, противозаконно са отнели официални удостоверителни знаци – лотарийни билети, на обща стойност 2562,00 лева, собственост на „Б.Б.“ ЕООД, от владението на управителя на магазина М. Ц., като извършеното не съставлява по-тежко престъпление.

С определение на Софийски районен съд на подсъдимия Б. Ш. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 2 месеца, на Т. Г. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 8 месеца, на Х. С. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 2 месеца, на И. Б. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 2 месеца, като така наложените наказания следва да бъдат изтърпени при първоначален строг режим, на подсъдимият В. К. е наложено наказание „пробация“ за срок от 2 години.

Споразумението не подлежи на въззивна и касационна проверка и има последиците на влязла в сила осъдителна присъда.