По обвинителен акт на Софийска районна прокуратура са осъдени двама подсъдими за кражба, извършена в съучастие

2 Декември 2020 г.

По внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура са признати за виновни подсъдимите Г. Г., на 31г., и Г. Ч., на 38 г., за извършена от тях кражба - престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК. Като подсъдимият Г. Г. е извършил кражбата в условията на повторност, след като е бил осъден за друго такова престъпление.

За времето от 10,30 ч. на 07.03.2020 г. до 13,30 ч. на 08.03.2020 г. от офис, стопанисван от „К.Б.“ ЕООД, на бул. „Шипченски проход“, в гр. София, двамата подсъдими в съучастие, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот (повреждане на заключващите механизми на вратата на офиса), са отнели чужди движими вещи - сървъри, харддискове, комутатор, рутер, винтоверт, както и множество други вещи, всички на обща стойност 20 700,41 лева, собственост на Г. М. и собственост на „К.Б“ ЕООД, от владението на Г. М., в качеството му на управител на дружеството, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят.

Софийски районен съд е постановил присъда, с която е признал за виновни двамата подсъдими по повдигнатите им от Софийска районна прокуратура обвинения, като на Г. Г. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от три години, при първоначален строг режим на изтърпяване, а на Г. Ч. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години, чието изтърпяване е отложено за срок от четири години.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.