Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняем за причиняване на средна телесна повреда и отправяне на закана с убийство

1 Декември 2020 г.

Днес, 01.12.2020 г., Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняемия Д. С. за това, че причинил средна телесна повреда на Е. М. - престъпление по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК, както и за това, че се заканил на Е. М. с убийство с думите „Ще те убия“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК.

Обвиняемият Д. С. и пострадалата Е. М. живеели заедно в апартамент в кв. „Манастирски ливади“, гр. София. След раждането на детето им отношенията между тях се влошили. Обвиняемият често обиждал Е. М., като понякога конфликтите ескалирали в упражняване на физическо насилие спрямо пострадалата Е. М.

На 19.10.2018 г. около 23,00 ч. в жилището възникнал скандал между двамата, в хода на който Д. С. нанесъл силен удар с ръка в областта на дясното ухо на Е. М. В резултат на удара пострадалата получила разкъсване на тъпанчето на дясното ухо, с което ѝ била причинена средна телесна повреда изразяваща се в „трайно отслабване на слуха“.

В периода от м. януари 2019 г. до м. ноември 2019 г. обвиняемият се намирал извън Република България. След завръщането му двамата с пострадалата продължили фактическото си съжителство в горепосоченото жилище.

На 20.06.2020 г., около 06,00 ч., след като Е. М. се запознала с кореспонденция между обвиняемия и непозната за нея жена, проведена по телефона на Д. С., тя поискала от обвиняемия да се изнесе от жилището.  Д. С. се ядосал и започнал да ѝ нанася удари с ръка в областта на главата. Ударите били придружени с отправяне на обиди и заканата:  „Ще те убия“.  След това Д. С. продължил да ударя пострадалата в областта на главата, като ѝ заявил, че никой няма да може да я спаси.  

По-късно през същия ден, след посещение в болнично заведение, Е. М. подала жалба в 06 РУ-СДВР.

По случая било образувано досъдебно производство, спрямо обвиняемия Д. С. била взета мярка за неотклонение „гаранция в пари“. Предстои делото срещу него да продължи в Софийски районен съд.