Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 57-годишен мъж за опит за умишлено убийство

25 Ноември 2020 г.

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Ф.Я., на 57 г., за това, че на 15.05.2020 г., в с. Рогош, обл. Пловдив, е направил опит умишлено да умъртви другиго – Т.В., на 32 г., като деянието е останало недовършено поради независещи от волята на извършителя причини – престъпление по чл. 115 вр. чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Ф.Я. обитавал къща със семейството си в с. Рогош, обл. Пловдив. В съседни домове живеели представители на фамилията на пострадалия Т.В. Между двете семейства възниквали скандали и конфликти, придружавани със закани. 

На 15 май 2020 г., отново възникнал спор между фамилиите, като техни представители се срещнали в двора на една от къщите. Те носили дървени колове, метални тръби и си отправяли ругатни и закани. Започнали да се бият, като по време на разправията обвиняемият Ф.Я. наръгал четири пъти с нож по тялото пострадалия Т.В. Той е бил откаран в болницата, където е претърпял операция и е бил настанен за лечение. Единствено намесата на лекарите и осъществената оперативна интервенция предотвратили настъпването на смъртта на пострадалия.