По обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден подсъдим, ползвал се от неистинско свидетелство за управление на МПС

20 Ноември 2020 г.

Съдът одобри споразумение между Софийска районна прокуратура и защитника на подсъдимия К. П. за извършено от него престъпление по чл. 316, вр. чл. 308, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Подсъдимият К. П. се е признал за виновен за това, че на 17.09.2019 г. около 00,05 ч. в кв. „Модерно предградие“, гр. София, съзнателно се ползвал пред полицейски служители при 09 РУ-СДВР, от неистински официален документ - свидетелство за управление на МПС. На документа бил придаден вид, че представлява турско свидетелство за управление на моторно превозно средство издадено на негово име от Република Турция, като от подсъдимия за самото съставяне на документа не може да се търси наказателна отговорност.

С определение на Софийски районен съд, на подсъдимия К. П. е наложено наказание „пробация“ със следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес два пъти седмично за срок от две години и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от две години, както и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 200 часа годишно за срок от две години.

Споразумението не подлежи на обжалване и има последиците на влязла в сила осъдителна присъда.