Окръжен съд Варна одобри споразумение за неправомерно ползване на чужда банкова карта

29 Октомври 2020 г.

На 28.10.2020 г., след проведено разпоредително заседание, състав на Окръжен съд Варна одобри споразумение, с което е наложено наказание за неправомерно ползване на банкова карта.

Подсъдимият Д.С., на 35 години, имал зависимост към хазарт. Предпочитал интернет сайта www.pokerstars.bg. През лятото на 2017 г. изпитвал парични затруднения и решил, при всяка възможност, да претърсва личните вещи на колегите си с цел да намери оставени банкови карти, да запише данните им и да залага, използвайки тези данни.

В изпълнение на замисъла си през август 2017 г. той успял да се сдобие с номера, датата на валидност и CVC кодана кредитна карта, издадена от СИБАНК с титуляр пострадалият Д.И.

През периода 06.08.2017г. – 16.08.2017г., в гр.Девня той шесткратно успял да заложи чрез тази банкова карта общата сума от 214 лв. (два пъти по 20 лв., веднъж 24 лв. и три пъти по 50 лв.), както и за извърши 12 неуспешни опита за залагане на различни суми в посочения сайт www.pokerstars.bg.

Така осъществил състава на престъпление по чл.249 ал.1предл.2 вр. чл.26 ал.1 от НК, за което бил предаден на съд.

В рамките на съдебното производство, Д. С. признал вината си и чрез своя защитник постигнал споразумение с прокуратурата, което е одобрено.

Наложеното му наказание, с отчитане на чистото му съдебно минало, е лишаване от свобода за срок от осем месеца, чието изтърпяване е отложено с три годишен изпитателен срок и глоба в размер на 214 лв.

Одобреното от съда споразумение не подлежи на обжалване или протест. То има правната стойност на влязла в сила присъда.