Три години лишаване от свобода получи рецидивист за кражба по внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура

29 Октомври 2020 г.

По внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е признат за виновен подсъдимият Ц. Б. за престъпление по чл. 196, ал. 1, т.2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 3, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ от НК.

На 19.02.2018 г. около 03,45 ч. в гр. София, ж.к. „Студентски град“, отпомещение на фризьорски салон, чрез повреждане на преграда здраво направена за защита на имот (повреждане на външен профил на входната врата и на касата на вратата на салона), подсъдимият Ц. Б. отнел чужди движими вещи - перуки от естествена коса, преносим компютър, мобилен телефон, цифров фотоапарат и парична сума, всичко на обща стойност 1100 лева, собственост на „Я. Б.“ ЕООД, от владението на управителя на дружеството Я. Б., без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

Деянието Ц. Б. е извършил в условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК.

Софийски районен съд е постановил присъда, с която е признал за виновен подсъдимия Ц. Б. по повдигнатото му от Софийска районна прокуратура обвинение, като му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от три години, при първоначален строг режим на изтърпяване.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.