По обвинителен акт на Районна прокуратура – Казанлък е осъден мъж на 1 година затвор и 2 000 лева глоба за държане на метамфетамин

27 Октомври 2020 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Казанлък е осъден Г.И., на 39 г., за това, че на 4.12.2019 г., в гр.Мъглиж, без надлежно разрешително е държал високорискови наркотични вещества - метамфетамин на обща стойност 45,15 лева - престъпление по чл.354а, ал.3, т.1, предложение I-во от НК.

Районен съд – Казанлък е наложил на Г.И. наказание от 1 година „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим и глоба от 2 000 лева.

В началото на месец декември 2019 г., в участък „Полиция“, гр. Мъглиж, била получена информация, че Г.И държал и разпространявал наркотични вещества в къщата, която обитавал. В дома му било извършено претърсване и изземване, при което в негово присъствие били намерени и иззети - кристално вещество, което при направения полеви наркотест, реагирало на наркотично вещество, лула, везна, наргиле с течност, полиетиленов плик, съдържащ бели на цвят таблетки.

Г.И. е осъждан няколко пъти за различни по вид престъпления. Последно е получил присъда от 2 години „лишаване от свобода“ за измама, като изпълнението на така наложеното наказание е било отложено за срок от четири години.