По искане на Районна прокуратура – Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 19-годишен младеж за хулиганство

26 Октомври 2020 г.

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо К.Р., на 19 г., привлечен като обвиняем за това, че на 17.12.2019 г. около 14.30 ч. в гр. Казанлък, обл. Стара Загора, в парк „Оазис“, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - престъпление по чл. 325, ал.1 от Наказателния кодекс.

Непосредствено след деянието К.Р. се е укрил и продължително време е бил издирван. Междувременно е извършил още две престъпления – кражба и блудство с повече от едно лице.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура - Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на извършителя на деянието, за който съществува реална опасност да се укрие или да извърши и друго престъпление. Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване и протест.