Окръжна прокуратура-Варна внесе в съда обвинителен акт за убийство

26 Октомври 2020 г.

Окръжна прокуратура-Варна внесе в съда обвинителен акт за убийството на Тодор Т., известен като DJ Теди.

На 26.02.2015 г. около 22 часа пред блока, в който живеел, пострадалият е бил причакан, нападнат и умъртвен със 7 удара с нож в областта на гърдите. Смъртта му е била бърза и неизбежна, а ударите – нанесени с изключително умение, със значителна сила и точност.

На съд са предадени двама души – К.Б., на 51 г., и Г. К., на 48 г. Те са обвинени съответно за извършителството и за подбудителството към това престъпление.

Разследването е установило личен мотив на подбудителя, свързан с „любовен триъгълник“.  Поръчката е била изпълнена с особена жестокост и след предварителна подготовка от страна на извършителя, което обуславя по-тежки квалификации на деянието и наказание.

Сред доказателствата по делото е приложена ДНК-експертиза, изготвена от Института по криминална техника при Федералната криминална служба на Германия. Международноправното сътрудничество е реализирано благодарение на отличните взаимоотношения и взаимодействие между българските и германските полицейски органи.

Ако бъдат признати за виновни, предадените на съда лица могат да получат наказание лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Предстои делото да бъде насрочено в съда.