Специализирана полицейска акция се е провела на територията на общините Кресна, Струмяни и Сандански

16 Октомври 2020 г.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се е провела специализирана полицейска акция на територията на общините Кресна, Струмяни и Сандански. В извършването й са участвали служители в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, „Специализирани полицейски сили“ в отдел „Охранителна полиция“ при ОД на МВР гр. Благоевград, РУ Сандански и Дирекция „Жандармерия“.

В резултат на предприетите действия от органите на реда към настоящия момент са образувани досъдебни производства за извършени престъпления – управление на МПС с регистрационна табела, издадена за друго превозно средство, и незаконно държане на високорискови наркотични вещества.

В хода на специализираната операция са били проверени 217 лица, като 11 от тях са задържани по Закона за МВР. Освен това контролните органи са проверили водачите на 179 моторни средства. Съставени са били 31 акта за установени административни нарушения, от които 7 по Закона за българските лични документи, 24 - по Закона за движението по пътищата и 28 фиша за извършени нарушения по същия закон.

Специализираната полицейска акция е била осъществена по линия за противодействие на битовата престъпност.