Окръжна прокуратура – Видин е предала на съд подсъдим за грабеж, извършен в Северна промишлена зона на града

8 Октомври 2020 г.

Окръжна прокуратура – Видин е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу М. М. (на 33 години) за извършено от него, при условията на опасен рецидив, престъпление по чл. 199, ал. 1, вр. чл. 198, ал. 1 от НК.

На 24.05.2020 г. И.З. - шофьор международни превози, паркирал управлявания от него товарен автомобил в района на крайпътен комплекс „Дилижанс“ в Северна промишлена зона в гр. Видин. След 17 ч. мъжът се хранел в намиращия се наблизо ресторант. Към него се присъединили негови колеги, заедно консумирали алкохол.

Няколко часа по-късно, след като неговите познати се прибрали за почивка, З. останал в заведението. Запознал се с други посетители, сред които бил М.М. Първоначално тонът на разговора помежду им бил нормален, но впоследствие възникнал конфликт, който продължил навън.

И.З. направил опит да избяга в посока към крайпътния комплекс, но М. го настигнал, спънал и нанесъл удари с крак в областта на главата и по цялото тяло. В един момент пострадалият изгубил съзнание. Впоследствие обаче, след като дошъл на себе си, установил липсата на мобилния си телефон, ключовете от камиона, визитник с документи, както и златната верижка с кръстче и плочка във форма на свитък.

В хода на разследването в дома на обвиняемия в ж.к. „Химик“ в гр. Видин, непосредствено след извършеното престъпление, са били намерени и по надлежен ред иззети вещите на пострадалия З.

От заключението на изготвената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че на И.З. е било причинено временно разстройство на здравето, неопасно за живота - контузия на главата, счупване на костите на носа, без разместване, хематоми на клепачите, подконюнктивални кръвоизливи, охлузвания по цялото тяло.

М.М. е бил привлечен към наказателна отговорност за извършен от него грабеж. Той е осъждан за тежки умишлени престъпления, като от изтърпяване на последното му наложено наказание до деня, в който ограбил З., не са изтекли пет години.

Предстои поредното за него дело да продължи в съда.