По споразумение на Софийска районна прокуратура двама са осъдени за кражба, извършена в съучастие

2 Октомври 2020 г.

Съдът одобри споразумение между Софийска районна прокуратура и защитника на подсъдимите И. С. и А. Ш. за извършено от тях престъпление по чл. 194, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

И. С. и А. Ш. са се признали за виновни за това, че на 14.06.2019 г., около 08,00 часа, от отворен лек автомобил, паркиран в с. Чепинци, Столична община, двамата подсъдими в съучастие, са отнели чужди движими вещи - мъжка чанта, кожен портфейл, мобилен телефон и парична сума, с обща стойност за всички вещи в размер на 1814 лева, от владението на собственика Ц. К., без негово съгласие с намерението противозаконно да ги присвоят. Деянието подсъдимият И. С. е извършил при условията на повторност, след като е бил осъждан с влязла в сила присъда за друго такова престъпление.

На подсъдимия И. С. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от десет месеца при първоначален „строг“ режим. На подсъдимия А. Ш. е наложено наказание „пробация“ със следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от една година, както и сто часа безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от една година.

Споразумението, одобрено от Софийски районен съд, не подлежи на обжалване и има последиците на влязла в сила осъдителна присъда.