Две години лишаване от свобода получи рецидивист за кражба след постигнато споразумение със Софийска районна прокуратура

29 Септември 2020 г.

Съдът одобри споразумение между Софийска районна прокуратура и защитника на подсъдимия Траян Т. за извършено от него престъпление престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 3, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ и б. „б“ от НК.

Траян Т. се е признал за виновен за това, че за времето от около 14,00 ч. на 03.04.2020 г. до около 04,30 ч. на 06.04.2020 г., в гр. София, бул. „Европа“, от складово помещение, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот – разбиване на метална решетка и ламарина на прозорец, е отнел чужди движими вещи – различни по вид инструменти, от владението на собственика М. М., без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои. Кражбата е извършена при условията на опасен рецидив, след като Траян Т е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК и след като е осъждан два пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, като за тях изпълнението на наказанието не е отложено по чл. 66 от НК.

На подсъдимия Траян Т. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години, което ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим.

Споразумението не подлежи на въззивна и касационна проверка и има сила на влязла в сила осъдителна присъда.