Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност и задържа за срок до 72 часа обвиняема за грабеж

29 Септември 2020 г.

На 28.09.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемата Лиляна П. за престъпление по чл. 198, ал.1 от НК.

Тя е обвинена в това, че на 27.09.2020 г.  около 18,15 ч. в гр. София, на спирка на масовия градски транспорт, е отнела чужди движими вещи - дамска чанта, съдържаща връзка с ключове и парична сума, от владението на Л. М., с намерение противозаконно да ги присвои, като е  употребила сила за това - издърпала е чантата от ръцете на Л. М. Престъплението, за което Лиляна П. е привлечена като обвиняема, е наказуемо с лишаване от свобода от три до десет години.

Обвиняемата Лиляна П. е с обременено съдебно минало. Настоящото деяние тя е извършила в кратък срок след изтърпяване на наказание лишаване от свобода по предходно осъждане.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, на 28.09.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемата Лиляна П. за срок до 72 часа. На 30.09.2020 г. ще бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо нея.