Извършителите на грабеж над деветнадесетгодишен младеж в гр. Враца са с наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“

15 Септември 2020 г.

Днес, 15.09.2020 г,. съдът е уважил искането на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Враца за налагане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите, привлечени към наказателна отговорност за извършено от тях престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.

Досъдебното производство по случая е започнало във връзка с това, че около 23:30 ч. на 11.09.2020 г., на улица в гр. Враца, деветнадесетгодишен младеж бил нападнат от две лица. След нанесен побой на пострадалия били отнети златни накити – верижка и кръстче.

В резултат на предприетите действия по разследване извършителите на престъпното деяние са били установени на следващия ден. Деветнадесетгодишният С.Т. и шестнадесетгодишният В.В. са били задържани за срок до 72 часа с прокурорско постановление.

Съдът е приел доводите на държавния обвинител за наличие на изискуеми от закона предпоставки за налагане на най-тежките мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Т. и В. – обосновано предположение за извършеното от тях инкриминирано деяние и реална опасност да извършат престъпление.

Разследването продължава.

 

Пресцентър