По споразумение на Софийска районна прокуратура бе наложено ефективно наказание от една година и пет месеца „лишаване от свобода“ спрямо рецидивист за кражба

15 Септември 2020 г.

Съдът одобри споразумение между Софийска районна прокуратура и защитника на подсъдимия Здравко Д. за извършено от него престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 4, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. А от НК.

Здравко Д. се е признал за виновен за това, че на 08.08.2019 г. в гр. София, бул. „Георги С. Раковски”, на паркинг, чрез използване на техническо средство, отключил лек автомобил и проникнал в него. От там подсъдимият отнел чужди движими вещи - козметичен куфар с продукти, дрехи и други лични вещи, на обща стойност 1344,75 лева от владението на Е. С., без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои. Кражбата е извършена в условията на опасен рецидив, след като Здравко Д. бил осъждан с решение на Окръжен съд Нюрнберг – Фюрт, Германия за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК.

На подсъдимия Здравко Д. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и пет месеца, което ще бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим.

Споразумението не подлежи на въззивна и касационна проверка и има сила на влязла в сила осъдителна присъда.