Подсъдим, държал високорискови наркотични вещества, е осъден след постигнато споразумение със Софийска районна прокуратура

4 Септември 2020 г.

Съдът одобри споразумение между Софийска районна прокуратура и защитника на подсъдимия Кирил К. за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 3 от НК.

Подсъдимият се е признал за виновен за това, че на 30.07.2019 г. около 13,15 часа, в гр. София, кв. „Бенковски“, в пристройка, прилежаща към къща, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал високорискови наркотични вещества – коноп, с общо тегло 140,20 грама на стойност 841,20 лева. Конопът подлежи на контрол съгласно Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите и е посочен в списъка „Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредния ефект от злоупотребата с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина“.

На подсъдимия Кирил К. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от пет месеца с изпитателен срок от три години, както и глоба в размер на 1900 лева.

Споразумението, одобрено от Софийски районен съд, не подлежи на обжалване и има последиците на влязла в сила осъдителна присъда.